Als je dik bent heb je gewoon pech!

“Ik zie mezelf niet als voorbeeld voor mijn leeftijdsgenoten. Omdat ik zelf ook nog wel het een en ander wil veranderen.” – Yarha Cantenburg (20),  HBO studente lerarenopleiding Engels, heeft een relatie. Houdt van winkelen en make up. Kledingmaat 40-42.

Als kind was ik de pestkop van de klas. Niet de gewone, irritante, onuitstaanbare pestkop. Nee, ik was de vrouwelijke Robin Hood, degene die opkwam voor de zwakkeren.

Als ik zag dat een ander kindje werd gepest, richtte ik een waar slagveld onder de andere pestkoppen. Ja, ik kon al op jonge leeftijd niet tegen onrechtvaardigheid.

Iedereen had ontzag voor mij. Ik was namelijk niet alleen lang, groot, dik en sterk. Ik was ook nog eens de grapjas van de klas. Dat was een perfecte combinatie om ongeschonden de basisschool-periode door te komen. Als je namelijk alleen dik bent, heb je gewoon pech.

Sinds enige tijd woon ik in Delft. In mijn jeugd ben ik een aantal keren verhuisd. Gedurende deze periode kwam ik ook flink aan. Ik hing altijd ergens boven de groei- en gewichtscurve. Rond mijn 12e moest mijn moeder mij dan ook op dieet zetten.

Ik had last van overgewicht. Mijns inziens volgens Europese maatstaven

Ik ging daarna (verplicht) flink sporten en viel ik wel wat kilootjes af. Maar zodra ik stopte met sporten kwamen de kilo’s er net zo hard weer bij. Ik vond sporten ook nooit echt leuk, dus dat hielp ook niet.

Persoonlijk had ik niet zoveel moeite met mijn gewicht. Ik had een vriendengroep die dezelfde lichaamsbouw had als ik. Dus het stoorde mij niet. Ik kwam er overigens al vrij snel achter dat ik mooie rondingen had en dat ik niet onder het westerse schoonheidsideaal viel. Daar had ik overigens totaal geen problemen mee. Want waarom zou je iemand willen zijn die je niet bent? Ik ben trots op wie ik ben en ik zou mezelf voor niets of niemand willen ruilen.

Daarom vind ik volslanke dames ook helemaal top. Als ik bijvoorbeeld kijk naar de Dove reclames, dan zie ik tenminste echte lichamen. Dat is de werkelijkheid waar we in leven. We leven niet in lala-land.

Ik zie mezelf niet als voorbeeld voor andere meiden van mijn leeftijd. Omdat ik zelf ook nog wel het een en ander zou willen veranderen.Ik vind grote, ronde billen erg… ehm… dynamisch. Hopelijk groeit dat nog wat meer bij mij. Het mag dus best nog wel wat voller en ronder.

Mijn vriend vraagt zich dan ook af waar dat nou weer vandaan komt. Tja, vrouwen zijn nou eenmaal nooit tevreden, hahahaha!

Momenteel train ik 4 dagen per week en ik let op mijn voeding. Ik eet de worteltjes op mijn bord op maar mijn bord met nasi zal ik er niet voor laten staan. Het leven moet geen straf worden!

Toen ik mijn vriend leerde kennen, woog ik bijna 100 kilo. Voor hem maakte mijn gewicht niet uit. Toen ik voor het eerst bij hem bleef slapen, zei hij: “Yarha, je ademt hard!” Dat was voor mij het startsignaal om na te gaan denken over eventuele gezondheidsproblemen.

Ik ben de sportschool ingesprint en inmiddels ben ik 20 kilo afgevallen. Maar minder wil ik echt niet wegen, omdat ik bang ben dat ik mijn rondingen kwijtraak. Gelukkig adem ik alweer normaal hoor, hahahaha!

Photo Courtesy of Ill Corporated Photography

Make up artist: MUA by Sher

Like Bebe Rose on facebook: https://www.facebook.com/beberosenl

One reply on “Als je dik bent heb je gewoon pech!

Leave a Reply

Your email address will not be published.