Ik ben nu op de plek waar ik wil zijn

“Als je ervoor kiest om vuilniszakken te dragen zit je niet lekker in je vel”– Lilian Cardoso (40), moeder van Tyrese (17) en Angelo (17), werkzaam als werkconsulente voor de gemeente Rotterdam. Bestuurslid van Stichting Female Force. Kledingmaat 44-46

Toen ik 1 jaar oud was ontdekten de artsen dat mijn moeder kanker had. Na een intensieve behandeling werd ze schoon verklaard. Echter, na 30 jaar incubatietijd hebben de cellen zich kwaadaardig ontwikkeld. Mijn moeder bleek toen niet meer te behandelen. Na een lang ziektebed zijn wij haar verloren aan deze vreselijke ziekte. Dit is nu 10 jaar geleden en sinds die tijd kwakkel ik met mijn gewicht. Ik val veel af en kom vervolgens twee keer zo snel weer aan. Nu ik wat ouder ben gaat het de laatste tijd wat beter.

Ik ben nu op de plek waar ik wil zijn

Momenteel sport ik veel en ben ik bewuster met mijn voeding bezig. Ik ben tevreden hoe ik eruit zie, al zou ik wel wat minder buik willen hebben. Ik heb flinke ronde billen,waar ik overigens heel trots op ben. Maar als je zowel bil als buik hebt, is het lastig om passende kleding te vinden. Als ik kleding zou vinden waar beiden in passen, zou ik niks willen veranderen. Ik ben goed zo.

Als je ouder bent, is ook je denkwijze en mindset anders. Zaken die vroeger heel belangrijk waren zijn nu niet meer zo belangrijk. Je leert beter te relativeren. Het draait erom hoe je je voelt en hoe je in het leven staat.

Lil’ doet niks wat Lil’ niet wil. Dat weten al m’n vrienden

Ik merk dat girls met curves steeds vaker worden geaccepteerd. Vooral als mensen zien dat je lekker in je lichaam zit en je er goed uit ziet. Ik hou er bijvoorbeeld van om strakkere kleding te dragen. Omdat ik lekker in mijn vel zit en mij nergens voor hoef te schamen.

I love my curves. Wie ben jij om te zeggen dat het niet mooi is

Het Westerse schoonheidsideaal (blond, wit en slank) is dan ook van den zotte. Complete bagger.  Gelukkig komt er meer aandacht voor curvy girls, al dan niet met een kleurtje. Deze positieve ontwikkeling is ook te danken aan de bloggers en vloggers die hun curvyness  omarmen en een positieve rolmodel zijn voor de doelgroep.

Ik vind het prachtig om naar de schoonheid van mijn curvy sisters te kijken. Vooral als ze deze omhelzen. Als je ervoor kiest om vuilniszakken te dragen, zit je niet lekker in je vel.

Hou me in de gaten. Op een dag loop ik op de runway tijdens een internationale fashion show en represent ik de curvy girls. Hahaha!

Ik zie veel jonge meiden strugglen met hun zelfbeeld en uiterlijk. Het is inderdaad lastig om op die leeftijd dicht bij jezelf te blijven, terwijl je omgeving haast schreeuwt om er op een bepaalde manier uit te zien. Of op een bepaalde manier te denken. Probeer te ontdekken waar je naartoe gaat. Als het niet goed voelt, doe het dan ook niet. En als 1 iemand maar iets kwetsends zegt of beledigend is, dan treft het jou niet. Want je weet wie je bent!

Like Bebe Rose on facebook: https://www.facebook.com/beberosenl

Follow Bebe Rose on Instagram: beberosenl

Photo Courtesy of Ill Corporated Photography

Make up artist: MUA by Sher

Leave a Reply

Your email address will not be published.