In centimeters voel ik me perfect

“Ondanks alle nare opmerkingen heb ik een positief zelfbeeld gehouden” – Cheryl Burleson (36 jaar), massagetherapeut. Houdt van fotograferen, koken en is een levensgenieter. Kledingmaat 42.

Ik ben nooit heel erg bezig geweest met kleding en mijn uiterlijk. Natuurlijk mag het hier en daar wat strakker. Ik zal nu echt moeten gaan sporten maar daar neem ik te weinig tijd voor. Qua gewicht zou ik volgens de richtlijnen 15 tot 20 kilo af moeten vallen. Leuk die weegschaal, maar in centimeters voel ik me perfect!

Als tiener sportte ik heel veel en verbrandde ik meer calorieën. Maar als je stopt met sporten en je blijft net zoveel eten, dan gaat het de andere kant op.

Ik was toen niet echt bezig met mijn gewicht en ik had een vrij laconieke houding. Naarmate de jaren verstreken zag ik wel de gezondheidsrisico’s in. Zoals diabetes en suikerziekte. Ik heb toen radicaal de knoop doorgehakt . Of ik kon op de oude manier doorgaan, met alle risico’s van dien. Of ik kon er wat aan doen en mijn gezondheid voorop stellen. Ik heb voor het laatste gekozen.

Je kan het dak op met je mening!

Waarom zou je namelijk wachten tot het moment dat het slechter gaat? Voorkomen is beter dan genezen. Ik besloot serieuzer naar mijn voeding te kijken en meer te bewegen. Inmiddels ben ik meer dan 40 kilo afgevallen.

Ik probeer dingen niet snel persoonlijk op te vatten en zo min mogelijk voor anderen te denken. Maar over het algemeen en vanuit mijn eigen ervaringen zijn er mensen die heel lelijk en naar kunnen reageren. Ook je eigen familie, helaas.

Ik voldoe nou eenmaal niet aan het westers schoonheidsideaal. Lijkt mij ook knap lastig en vermoeiend. En over de hele wereld zien we er toch echt allemaal anders uit. De wereld bestaat niet alleen uit het Westen.

Ik ben iemand die dan heel tegendraads reageert en de andere kant op loopt als ik gedwongen word om iets te doen. Ik kreeg vaak opmerkingen over mijn ronde billen. En er was heel veel druk vanuit mijn directe omgeving om af te vallen. Als ik naar al deze mensen had geluisterd, dan had ik nu een eetstoornis gehad. Gelukkig heb ik, ondanks al die nare opmerkingen, een positief zelfbeeld gehouden.

De laatste keer dat ik naar foto’s van een paar jaar geleden keek, schrok ik enorm en ben ik in tranen uitgebarsten. Eerlijk is eerlijk. Maar ondanks het overgewicht was ik echt niet ongelukkig. . Ik ben blij dat ik mij niet heb laten beinvloeden door al die lelijke woorden die ik jarenlang over mij heen heb gekregen. Ik zat altijd lekker in mijn vel.

Ik blijf trouw aan mezelf. Dat zal niet iedereen leuk vinden. Helaas pindakaas! Met woorden kan je iemand heel erg kwetsen. Maar als je het op een respectvolle en nette manier zegt, kan je ook je punt maken. Mijn gewicht is nu ok. Ik schommel nog wel, maar ik zorg dat ik niet doorschiet. Mijn leven moet niet meer om mijn gewicht draaien.

Probeer te voelen. Niet met je hoofd, maar vanuit je hart.

Photo Courtesy of Ill Corporated Photography

Make up artist: MUA by Sher

Like Bebe Rose on facebook: https://www.facebook.com/beberosenl

Leave a Reply

Your email address will not be published.