Platte borsten zijn weer helemaal hot

“In strakke spijkerbroeken en t-shirtjes zal je mij niet zo snel zien” – Margee Wijnruit (47 jr), Duty Cargo Manager bij een luchtvaartmaatschappij. Ruim 10 jaar in een relatie. Kledingmaat 46, mits deze minimaal 5% stretch heeft.

Ik ben best tevreden met mijn huidige look. Desondanks wil ik graag wat maatjes minder en het liefst 30 kilo eraf. Maar wel met behoud van mijn curves en borsten/billen. Anders is de lol er snel vanaf. Ik ben trots op mijn rondingen en dit hoort bij mij. Dit is wie ik ben.

Hou van jezelf en hoe je eruit ziet. Je kan nooit een ander zijn

Ik ben inmiddels begonnen met afvallen maar op een voor mij verantwoorde manier. Ik geloof absoluut niet meer in reepjes en shakes. Been there, done that. Jarenlang geprobeerd, maar ik ben er nu achter dat ik ook van het leven wil genieten. Met een aangepaste leefstijl is dit voor mij haalbaar. Dat betekent: meer bewegen en goed opletten wat je eet. Verstandige keuzes maken.

Ik heb altijd wel een complex gehad over mijn figuur en hierdoor zat ik jarenlang niet lekker in mijn vel. Eten is voor mij een onderdeel van gezelligheid en loopt als een rode draad door mijn leven. Ook als het wel eens tegenzat. Mijn uitlaatklep is een heerlijke uitgebreide maaltijd, snoepen of snacken. Voor een ander is dat bijvoorbeeld sporten of roken.

Het lastige is is dat ik mij niet schuldig voelde als ik de verkeerde dingen opat. Misschien kreeg ik dat gevoel heel af en toe als ik iets lekker zag en mijn zinnen erop had gezet. Dan dacht ik achteraf wel eens: “Zo’n grote honger had je nou ook weer niet, Margee!” Maar ja, het was te lekker om aan mijn neus voorbij te laten gaan. Hierdoor kwamen de kilootjes wat sneller aan dan gewenst. En eerlijk gezegd, soms heb ik nog steeds van dat soort momenten.

Nu ben ik echt gefocust op mijn gezondheid. Ik merk dat door mijn gewicht mijn gezondheid eronder lijdt. Dat is dan ook de voornaamste reden om af te vallen. Ik heb zelf heel hard aan de noodrem getrokken. Inmiddels is er gelukkig al wat gewicht van af. Ik merk het als eerste aan mijn kleding want veel kledingstukken pas ik weer, ze zitten weer prachtig en ik straal hierdoor ook meer zelfverzekerdheid uit. Samen met mijn partner heb ik een actiever, sportiever leven en vertrouw ik meer op mezelf.

Ik moet de oude Margee volledig loslaten om aan mijn nieuwe “ik” te werken

Zelfvertrouwen is enorm belangrijk als het gaat om werken aan je (over)gewicht. Je moet de juiste mindset hebben, anders is het onbegonnen werk. Als je een tegenslag krijgt, moet je weten en leren hoe hiermee om te gaan. En beseffen dat er op dat moment ook andere, gezondere keuzes zijn. Ik ben al op de goede weg. Naast lange mouwen draag ik inmiddels ook korte mouwen. Ik heb bewondering voor volle dames die dragen wat ze willen. Of het hen nou staat of niet. Op dat punt ben ik nog niet.

Het valt me op dat er zoveel focus op de omvang van je lichaam wordt gelegd. Men kijkt niet naar wie je bent, maar naar je maat en daar word je dan op beoordeeld. De inhoud is van ondergeschikt belang. Vooral bij vrouwen.  Ik vind het storend. In het dagelijkse leven zal men mij eerder complimenten geven over mijn gezicht.  Ze zeggen niet snel “Goh, wat een mooie vrouw” maar wel “wat een leuk koppie”. Alsof de rest van mijn lichaam  niet telt. Daarin merk je het verschil al. Als ik slank was geweest, dan was het plaatje compleet, maar nu draait het alleen maar om mijn gezicht.

Zelf vind ik dames met een  maatje meer prachtig en heel mooi om te zien. Vooral als ze zichzelf durven te zijn en durven te dragen wat ze willen. Zonder zich te willen bedekken.

Het westers schoonheidsideaal praat iedereen die anders is een complex aan. Laatst las ik nog in de media dat platte borsten weer helemaal “hot” zijn. Dat is blijkbaar de norm. Ik vraag me op dit soort momenten echt af hoe je mensen weer op het juiste hersenpad krijgt in deze wereld. Nee, ik volg geen schoonheidsideaal en ik vind het jammer dat dat de standaard is.

Ik geloof absoluut niet wat de media ons voorspiegelen. Dit zijn mooie verkooppraatjes die ver van de realiteit staan en ver van het echte leven. Het is een vals beeld. Kijk bijvoorbeeld naar Beyoncé. Zij is slechts 1.69 mtr. Echter, op foto’s en videoclips lijkt ze net 1.80 mtr. En zonder make up lijkt ze net je buurmeisje.

Alicia Keys laat zien dat het ook anders kan. Zij ontleent haar schoonheid niet aan het dragen van make-up. Het begint bij de basis. Je natuurlijke ik. We zijn allemaal normale (een paar uitzonderingen daargelaten) mensen, zonder opschmuck en fotobewerkingen. Er wordt een vals beeld EN een valkuil gecreëerd voor vooral onze jongere generatie.

Op jezelf ben je vaak het meest kritisch. Als jouw lichaamsgewicht je gezondheid beperkt, is het goed om er iets aan te doen. Als je echter gezond bent en je fit voelt, is het echt niet nodig om jezelf druk te maken over kleine imperfecties die je zelf ziet. Hou van jezelf en wat een ander vindt is helemaal niet belangrijk.

Photo Courtesy of Ill Corporated Photography

Make up artist: MUA by Sher

Like Bebe Rose on facebook: https://www.facebook.com/beberosenl

Follow Bebe Rose on Instagram: beberosenl

One reply on “Platte borsten zijn weer helemaal hot

 • Martha Tirion

  Beste Margee,
  You blow me off.
  Ik voel dit als zo een gigantisch compliment voor de categorie “volle vrouwen”
  Het is zo reëel en zo verhelderend.
  Geeft mij ook een heel ander gevoel.
  Thank you, sweetheart❤️?

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.