Slanke vrouwen vind ik best mooi

“Ik moet een probleem hebben want ik heb niet de standaard maat” –  Nathalie Debora Linger-Sumter (35), getrouwd, moeder van Valentino Junior (1), werkt voor de gemeente Amsterdam en gaat naar kerkgemeente de Rots. Draagt kledingmaat 44-46.

“Ik hou intens van lekker eten! Bij mij gaat elk pondje door het mondje, ik kan aan niets anders de schuld geven. Als kind was ik een dun stokje tot ik in de puberteit belandde. Vanaf dat moment kwam er ieder jaar 2 kilo bij. Dat vond ik GE-WEL-DIG! Op m’n 23e had ik het lichaam waar ik van droomde, een lichaam met mooie vrouwelijke rondingen. Ik had eindelijk de vorm van een colafles. Maar na m’n 23e kwamen de kilo’s nog steeds ieder jaar erbij en werd ik van een liter haast een 2 liter fles. Maar ik vind mezelf nog steeds hot en sexy hoor!

Je kan dus gerust stellen dat ik tevreden ben met mijn lichaam. Alleen in mindere mate met mijn buik, een cadeautje dat ik heb gekregen na mijn zwangerschap. Als mijn buik wat platter zou zijn, dan zou bepaalde kleding mij veel mooier en beter staan. Als je in proporties bent valt het niet zo op.

Ik besef maar al te goed dat ik er iets aan kan doen, maar zo te zien zit het me niet dwars genoeg om daadwerkelijk stappen te ondernemen en te trainen voor een sixpack.

Ik heb soms het idee dat veel mensen helemaal niet gelukkig zijn omdat ze er alles aan doen om aan dat “ideale” beeld te voldoen

Slank zijn is in de huidige Westerse samenleving een van de schoonheidsidealen. Mijn vriendinnen zijn dan ook heel erg bezig met hun ideale gewicht en “gezond doen”. Zij willen mij hierin betrekken omdat ik, in hun ogen, een probleem MOET hebben WANT ik heb niet die standaard maat.  Ik begrijp dat ze het allerbeste met mij voor hebben en op een positieve manier willen stimuleren om af te vallen. Maar ik maak ze dan ook direct duidelijk dat ik geen probleem heb met mezelf of met mijn gewicht.

Slanke dames vind ik best wel mooi om te zien. Echter, het verhaal dat je slank en daardoor gezonder zal zijn schijnt niet altijd te kloppen. Als je iedereen gaat verplichten om er als een Stepford Wife uit te zien neem je daarmee de diversiteit weg. Tevens is het de oorzaak van veel eetstoornissen.

Goed bedoeld advies kan dan ook, als je niet sterk in je schoenen staat, averechts werken en tot een negatief zelfbeeld leiden

Vanwege dit schoonheidsideaal is het voor de dames met een maatje meer ook een uitdaging om passende kleding te vinden. Ik zie daardoor wel eens dames die in de veronderstelling zijn dat ze nog in een maatje 36 passen. Dat is jammer want daarmee geef je de indruk dat je een hopeloos geval bent. Ik ken zat dames met een maatje meer die zich wel weten te kleden en dat staat gewoon classy. Ik vind zelfs dat wij ons beter en classier weten te kleden dan de slanke dames.  Misschien komt dat omdat wij er meer moeite voor moeten doen om goed voor de dag te komen.

Ik hoop dat ik ook een voorbeeld mag zijn voor anderen

Iedereen kan afvallen als het lukt de balans in je lichaam te herstellen. Ik ben er dan ook heilig van overtuigd dat ieder pondje door het mondje gaat. Ik zie veel mensen die een maagoperatie hebben ondergaan, daarna veel  afvallen. Waarom? Omdat ze minder eten! Het ligt ook echt aan het eten van de juiste voeding en de hoeveelheid.

Natuurlijk zijn er traumatiserende situaties die kunnen leiden tot een verkeerd eetgedrag. Wat ik als advies kan meegeven? Wanneer je hiermee geconfronteerd wordt moet je weten wie je bent, en jezelf accepteren.

Wat mij zo sterk maakt is dat ik weet wie ik ben in Jezus Christus en hoe God naar mij kijkt. En wat God zegt dat ik ben, dat ben ik. Dat is mijn kracht in het leven. Dan kan iets zoals bijvoorbeeld (over)gewicht mij niet breken. Zolang ik maar weet wat ik waard ben. Dus daar begint het sowieso mee: Hou van jezelf!”

Photo Courtesy of Ill Corporated Photography

Make up artist: MUA by Sher

Like Bebe Rose on facebook: https://www.facebook.com/beberosenl

Follow Bebe Rose on Instagram: beberosenl

3 replies on “Slanke vrouwen vind ik best mooi

 • M. Markus

  Beste Nathalie
  Ik vind je een prachtig. Je bent zoals je bent en heb je lichaam geheel geaccepteerd zoals het is. Ik ben ook een vrouwtje met een maatje meer. Als je weet wie je bent en wat je bent is alles oke.
  Vindt je artikel mooi en fotos prachtig.
  Groetjes Maritha – mArtradio

  Reply
 • Iris

  Ik ben ook sterk van overtuigd wat Deborah zegd want ik zit er ook mee dat ik steeds op me voeding moet gaan letten hoe en wat ik eet terwijl ik niet zo was dus ik neem Deborah verhaal zeker als voorbeeld love you Deborah zie je zondag weer bij gemeente de Rots

  Reply
 • Denise

  Lieve Nathalie,
  Je was een mooi meisje op school en nu ben je een prachtige vrouw. Ik ben blij dat je zo tevreden bent met jezelf. Dat staat je goed!
  Groetjes van je trotse juf Nederlands op het Calandlyceum

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.