Volle rozen blijven langer staan

Deze jongen gaat nooit naar me kijken want ik ben veel te dik” – Anatashia Kemnaad ( 41), moeder van Yaëla (15) en Semmy (11), werkzaam als assistent projectmanager Openbare Ruimte van de Gemeente Amsterdam. Kledingmaat 42-44.

In mijn tienerjaren was ik zeer onzeker over mijn lichaam. Omdat ik niet voldeed aan het schoonscheidsideaal. Ik kwam uit Deventer en daar had je dus weinig vergelijkingsmateriaal. Als je wit, blond, slank en nog slanker was, hoorde je aan “de top”. Ik viel dus echt buiten de boot.

Als jonge tiener had je altijd wel een crush op een jongen uit de buurt. Maar ik had bij voorbaat al het idee dat hij nooit op mij zou vallen, laat staan naar mij zou kijken omdat ik toch niet voldeed aan dat schoonheidsideaal. In die zin was ik dus erg onzeker.

Ik verhuisde naar het westen van het land en er ging een wereld voor mij open! Ik kwam meer sisters tegen, in alle kleuren en vormen. En dan ga je toch weer wat lekkerder in je vel zitten.

Een aantal jaren geleden werd er letterlijk naar ons geroepen: ‘Kijk die dikkertjes nou!” Maar nu begint men in te zien dat vollere vrouwen ook heel erg mooi zijn. We mogen er zijn en gezien worden. Het schoonheidsideaal is aan verandering onderhevig en dat zie je nu duidelijk gebeuren. Dames met een maatje meer zijn prachtig. De borsten, billen, dijen? Hartstikke mooi!

Ik ben niet meer het dikkertje van toen. Dit is het dikkertje van nu.

Het is super om te zien dat het ideaalbeeld verandert en breder wordt getrokken. Je ziet bijvoorbeeld steeds meer donkere mensen in reclamespotjes of in folders. De hele haarindustrie wordt compleet door ons omgegooid. Het natuurlijke haar wordt goed gepromoot en ook uitgedragen (al die natural sisters, lovin’ it!). Het herkenningsbeeld voor mij en vele anderen in de media vind ik een positieve ontwikkeling. Je ziet steeds meer black owned and succesfull businesses. Het is een goed begin.

Mijn gezondheid staat op de eerste plaats. Daarom breng ik vele uren door in de sportschool en let ik op mijn voeding. Ik eet met mate. Momenteel ben ik supertevreden over mijn lichaam en huidige kledingmaat. Natuurlijk mag het hier en daar wel wat strakker. Maar hey, this is it!

Innerlijk heb ik wel het gevoel dat ik nog steeds geen voldoening heb, maar op weg ben ernaartoe. Het is een journey met ups en downs en veel wijze lessen te leren. Ik geniet enorm van deze reis. Het leven is een feest maar je moet wel zelf de slingers ophangen.

Wat ik aan mijn sisters kan meegeven? Pobeer in te zien dat een ieder haar eigen schoonheid heeft. Kijk niet naar de Beyonce’s of de Rihanna’s. Misschien ben jij wel de nieuwe “Anatashia”.

Volle rozen blijven langer staan

Leef gezond. Ook als dat betekent dat je gezond leeft met een maatje meer. Je bent nog steeds prachtig en hebt niks te klagen. Ga op zoek naar je eigen schoonheid en kijk niet naar wat de media je voorkauwen. Just be you.

Like Bebe Rose on facebook: https://www.facebook.com/beberosenl

Follow Bebe Rose on Instagram: beberosenl

Photo Courtesy of Ill Corporated Photography

Make up artist: MUA by Sher

Leave a Reply

Your email address will not be published.